Trainer
Home » Trainer
Hoe lang ben jij actief als belegger?
Meer dan 25 jaar beleg ik al. Het begon als 12-jarige meekijken met mijn vader. Op mijn 18e verjaardag heb ik natuurlijk direct een eigen beleggingsrekening geopend bij ABNAMRO.
Kun je je voorstellen dat in die tijd de koersen het meest up-to-date waren op teletekst? Als je een order wilde plaatsen moest dat telefonisch. En de transactiekosten waren zo hoog dat een aandeel echt flink moest stijgen om de kosten er uit te krijgen.
Heb jij een financiële achtergrond?
Nee hoor. Na het het VWO, ben ik naar de HEAO gegaan. Na het eerste jaar Commerciële Economie heb ik gekozen voor International Management. Helaas heb ik daar niets over effecten en markten geleerd. (uitgezonderd enkele modules macro-economie met theorieën die nergens op slaan).
Hoe kom je aan zoveel kennis?
Pas veel later ben ik gestart met mezelf op te leiden. Ik heb meer dan 60 boeken gelezen. En veel trainingen over o.a. aandelen, opties, commodities, forex, trading, markten, risico, fundamentele en technische analyse gevolgd. Tot slot ben ik ik full time gaan handelen op de AEX en Amerikaanse beurzen.
Wat kan ik bij jou leren?
Wij zijn deze website gestart om (nieuwe) beleggers informatie te geven om zelf beslissingen te nemen. Wat moet je kopen of verkopen? Wat is de het beste moment? Hoe kan je je portefeuille beschermen? En antwoorden op nog veel meer vragen en valkuilen.
- Beleggen in aandelen en ETF’s
- Tradeplannen opstellen
- Tools om een een goede portefeuille op te bouwen
- Risico’s inschatten
- Beleggen met opties als bescherming van je portefeuille
- Beter rendement halen
Waarom ben je met Beleggings Trainigen gestart?
Beleggingsboekje voor kinderen
In eerste instantie wilde ik een beleggingsboekje voor (mijn) kinderen maken. Ik wilde ze op een makkelijke manier uitleggen waarom ze moeten gaan beleggen. Bijvoorbeeld: Waarom ze beter geld kunnen investeren in aandelen i.p.v. Pokemon plaatjes of een spaarrekening.
Door deze manier van denken en erover te praten vroegen steeds meer mensen of ik geen training kon verzorgen.
Vragen van ondernemers en ZZP’ers
Dat was eigenlijk het begin. Vervolgens ontmoette ik steeds meer ondernemers en zzp’ers die het interessant vonden, maar geen idee hadden hoe ze moesten beginnen. Ik legde ze in een notedop uit hoe ze meer rendement konden maken en tegelijkertijd hun risico verkleinen. Hoe ze het beste konden beginnen met een eigen portefeuille op te bouwen.
Iedereen reageerde enthousiast: ‘Zoals jij het uitlegt, klinkt het helemaal niet ingewikkeld. Je zou trainingen moeten geven.” Zo is het dus begonnen.
Waarin beleg je en waarom?
Ik beleg de laatste 10 jaar in aandelen, trackers (ETF’s), opties en turbo’s.
de voornaamste reden is dat deze producten een goed rendement hebben. En nog belangrijker ik hoef niet dagelijks op het beeldscherm te kijken en nieuwe orders ingeven.
Met mijn beleggingsplan bepaal ik van tevoren wat ik wil kopen en met welke winst (en verlies) ik verkoop. Ideaal. Je hoeft je niet door de grillen van de markt te laten beïnvloeden. En de een verkooporder geef je direct in als de aankoop is gedaan.[/one_half_last]
Waarom kiezen zoveel mensen voor jouw training?
Simpel tradeplan invullen
Bij mij leer je te beginnen een simpel tradeplan in te vullen.
Dat geldt voor iedere aankoop die je doet.
Op die manier verplicht je jezelf goed na te denken.
Dromen en financiële wensen
De eerste stap is dus het bepalen van jouw beleggingsdoelstellingen. Waarom wil je gaan beleggen? Wat zijn jouw dromen en financiële wensen?
Doelen opschrijven in het beleggingsplan
Daarna leer je de juiste stappen te nemen om deze doelen te halen.
In het plan schrijf je op:
- de reden waarom je het betreffende aandeel koopt
- wat je maximale winst moet zijn
- hoe lang je het in portefeuille wilt houden
- wat je verlies kan zijn (als je je risico niet afdekt)
Dit klinkt simpel. En dat is het ook. Maar in de praktijk blijkt het toch moeilijk om op die manier te werken. Zeker als je de basis mist.
Door te beginnen met het uitschrijven van de doelen komen deze vanzelf dichterbij.
Veel praktische info en voorbeelden
- Bescherming van je portfolio
- Lange termijn planning
- Brokers en Platforms
- Tarieven en Tijden om te handelen
- Beleggingsinstrumenten
- De juiste mindset om te beginnen
- Internationale markten
- Het effect van de $ en ¥ op de €
Wil je met een beetje hulp gaan beleggen?
Kies voor een persoonlijk gesprek
Weergaven: 5